Superapu

"Az élet nemi érintkezés útján terjedő fertőzés, amelynél a halálozási arány 100%"

A bögre

Ez egy bögre. Egy tök egyszerű bögre. Koncentrálj a bögrére!

81839994_2682509311841293_6210494930167529472_n.jpg

Ez a bögre a tiéd. Tudod, hogy ez a világ legjobb bögréje, és el szeretnéd adni valakinek. Én is ezt a bögrét használom, és tényleg nagyon szeretem ebből inni a teát. Mennyire jó is az erdei gyümölcs íze! Ittál már olyat nem? Na, ugye, hogy finom! Hmmm.

Aztán valaki szól, hogy ez a bögre egész jó, de van nála jobb. Te ezt fel sem veszed. Már, hogy lenne jobb a te bögrédnél? De azért csak-csak nem hagy nyugodni a gondolat, hogy -tényleg lehet jobb az én bögrémnél? Az enyémnél? Ami már-már hozzám nőtt? Amiből iszom azt a finom teát? Jó, hát tulajdonképpen fehér, amin hamarabb meglátszik a piszok. Sőt ha jobban belegondolok, tud ez kifejezetten mocskos is lenni. Ha meg nem azt a finom teát iszom belőle, hanem mondjuk tasakos levest, egy csomó ideig vakarászhatom az odaszáradt tésztadarabokat róla. Tényleg igaz lehetett a hír, nem ez a legjobb bögre? Vagy mégis?

Belátod, hogy ezt a bögrét nem fogod tudni úgy eladni, hogy valóban őszintén elmond, hogy ez a világ legjobb bögréje. Ha pedig el akarod adni a bögrét, ahhoz hazudnod kell. Úgy kel csinálnod, mint az elején, amikor még szeretted, és azt hitted, hogy ez a bögre a világ legjobb bögréje. Tudod, hogy nem szép dolog hazudni. De ahhoz, hogy túl adj végre azon a nyamvadt bögrén hazudnod kell. Tudod, hogy milyen rossz érzés, ha neked hazudnak, ezért nyomasztó érzéssel tölt el, amikor emiatt a hülye bögre miatt hazudnod kell. Végig gondolod ezt hosszú utat a bögréddel és rájössz, hogy nem csak másoknak kell hazudnod, de végig míg hittél ebbe a bögrébe, magadnak is hazudtál. Végül annyira felemészt ez a belső viszály, hogy már nem bírod tovább, és nagyon komolyan szorongani fogsz. Aztán már attól is szorongsz, hogy szorongsz.

Amikor az ember szorong ösztönösen küzdeni fog a szorongás ellen, és keresi a megoldásokat. Lehet azt érzi majd, hogy nem is a bögréről, hanem inkább magáról kéne lemosni az odaszáradt tészta darabokat. Elmegy és megmossa a kezét. Ha éppen abban a pillanatban mossa meg a kezét, amikor a szorongása egy pillanatra elmúlik, az agya összeköti ezt a pozitív kimenetelű eseményt a kézmosással. Innentől kezdve mindig, amikor egy kicsit is úgy érzi, hogy szorongani fog, kiszalad a mosdóba és megmossa a kezét.
Aztán van olyan ember, akinek szüksége van mások támogatására, amikor szorong. Ő talán egy picit érzékenyebb lesz érzelmileg, és már magában sem bízik annyira. Ha pedig az ember nem bízik magában, gyakran egy tekintélyszemélyhez fordul támogatásért. Ha az illető nagy nyomás alatt van és túl sok a stressz, nem felnőtt módjára gondolkodik, hanem visszazuhan a gyermekkorába, ahol még jól érezte magát. Akinél a gyermekkor nem múlik el, ott bizony nagy baj van! Ennek oka nem más, mint a szeretethiány.
Az, aki belekényszerült a gyerekszerepbe, a fölötte álló tekintélyszemélyre rávetíti a saját, apa -vagy anyaképét. Szeretné magát biztonságban érezni, lehetőleg kerülni a feltűnést, és a jól körülhatárolt irányvonalak mentén haladni tovább. A konfliktusokban pedig sokkal inkább a megbékítés eszközét fogja választani. És persze igyekszik szót fogadni az apukájának -anyukájának, mert nem szeretné ha magára hagynák őt. Olyan is előfordulhat, hogy lesz, aki nem bízik senki másban csak magában, mindenkivel szemben gyanakvó lesz, és akár anyunak és apunak is nekimegy. Egyszóval agresszív lesz. De ő egy cseppet sem bátrabb a többinél, hisz pont ugyanúgy tele van stresszel, szorongással és félelemmel.

Vagy így, vagy úgy ezzel a bögrével komolyan meggyűlhet a bajunk. Lesz, aki azt gondolja, hogyha a bögre ilyen komoly problémákhoz vezethet, a legjobb lesz bezúzni az összeset, hisz a bögrével szembeni nézeteltérésünk egy valós dolog. Tényleg itt ez a rohadt bögre, tényleg ezért van a belső feszültség, tényleg ezért szorongunk. Megvan az okunk rá, hogy féljünk a bögrétől. Ez az érzés pedig felfalja a lelkedet, beszűkíti a tudatodat, és lebénítja a gondolkodásodat.

Azok, akik most szeretnék összetörni ezt a bögrét, éppen ezt a fel nem vállat félelmet fogják felhasználni, hogy elérjék vele a céljukat. Minden fel nem vállat félelem helyébe szégyen és agresszió lép be. A szégyen arra ösztönöz, hogy elzárkózz vagy elkezdj menekülni. Mert csak ez a kettő létezik, mert csak ezt a kettőt látta a tévében és a reklámokban. Mert csak a jó és a rossz létezik a számára. Képtelen lesz egy halom érzelemmel szembenézni, de ezt csak ő érti igazán. Mi pedig tudjuk, hogy nem kell belehalni abba sem, hogy felébredjünk, de ha felébredünk azzal leromboljuk azt a fantáziát örökre, hogy ez a bögre az oka mindennek. Ez a goebbelsi propaganda lényege!

Mert a valóságban ez egy egész jó bögre. Nem véletlenül iszom ebből azt a finom erdei gyümölcsös teámat. És minden előítéletem, pozitív és negatív tapasztalatom ellenére, még akár az is lehet, hogy tényleg ez a világ legjobb bögréje.

És ha nem tudod, hogy mi az a kognitív disszonancia, akkor ne hivatkozz rá éppen akkor, amikor össze akarod törni a bögrémet, mert pofán foglak baszni!

Ugyanis ezt anyámtól kaptam.

A bejegyzés trackback címe:

https://superapu.blog.hu/api/trackback/id/tr6515403114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Superapu

Friss topikok

  • dr. mesterséges színezék: "Ez csupán arról szól, hogy a következő kétharmadhoz szükség van a szélsőjobb szavazatához is." T... (2019.12.12. 18:01) "Kóser" Lajos zsidózása.
süti beállítások módosítása