Superapu

"Az élet nemi érintkezés útján terjedő fertőzés, amelynél a halálozási arány 100%"

Fűt és számlát hoztam.

Előkerültek a csokimikulások, a kínai karácsonyfaégők, és lázas rohangálásba kezdtünk, hogy a fogyasztói társadalom hasznos tagjaként, beszerezzük a Karácsony, ma már "legszentebb" jelképét, az "ajándékot". Az "Új Aranykor" beköszöntével, ma már virtuálisan is lehetőségünk van, leróni azt a zarándok utat, amelyben a szeretteinknek szánt, és személyre szabott, ajándékainkat gyűjthetjük be. Sőt mostanra már jóval a Szenteste eljövetele előtt érezhetjük azt a bizonyos lázat, ami az ajándékozás szokását kíséri nálunk. Nem csak a plázákban lesznek egyre többen, ahol megőrülnek az emberek, de az internetes rendelések száma is megnövekszik ilyenkor.

"Ha kínai webáruházból szeretnénk karácsonyi ajándékot rendelni, még októberben tegyük ezt meg, hogy időben meg is kapjuk"

14101422_737356_08c4ed62d89480d244373ee9b5b7c7d0_wm.jpg

Tehát, ha valaki most döbben rá, hogy kínai csempére cuppantható műfasszal, vagy gésagolyó gyüjteménnyel, esetleg egy "Szürke 50 árnyalata szettel" szeretne kedveskedni a partnerének, az jobban jár, ha már nem az eBayről próbálja azt beszerezni. Jogos figyelemfelhívás ez a posta részéről. Látszik az igyekezet, hogy megsimogassák a lelki békénket azzal, hogy idén technikailag felkészültek a karácsonyi forgalomra.

"Tiszta Hollandia", írta valaki a blogjában. A magyarországi marihuána import, 90% kizárólag ázsiai kötődésű. Marketing szempontból viszont a "holland cucc", sokkal jobban cseng, mint a "vietnámi cucc". Még a feketekereskedelemben is.

Minket, akik részben a kilencvenes években szocializálódtak talán pont a drogokról való gondolkodás különböztet meg az előző generációktól. Elég ha csak a rajzfilmek humorvilágának fejlődésére gondolunk, egészen Tom és Jerry-től, a Family Guy-ig.

- Mit mond a drogos kiskacsa?
- ???
- MÁK, MÁK!

Amikor olyanokat olvasok, hogy egy kínai vegyipari vállalat 43 milliárd dollár költ felvásárlásokra, vagy egy komplett 5 éves tervet szán a vegyipar fejlesztésére az ország, az az Amerikára és Európára is szórt dizájnerdrog áradat növeléséről is szól. Az új pszichoaktív szerek gyakran féllegálisan épp a postán keresztül érkeznek az országba. Mi sem jobb lehetőség a "csempészetre", mint a megnövekedett karácsonyi küldeményforgalom. Mert épp ugyan abban a shit kategóriában érkeznek ezek a küldemények, mint a karácsonyi eBay rendelések.


1664940_nemzetkozi-posta-kicserelo-kozpont-42-bs.jpg

"Néhány éve komoly problémát jelentenek az egyre terjedő, úgynevezett designer drogok. Ezek legfőbb tulajdonsága, hogy olcsók és könnyen beszerezhetőek. Használóik között egyre több fiatal tűnik fel, szinte az összes korosztály használja. Az ilyen szerek közül a legnépszerűbb a herbál (biofű) és a kristály különböző fajtái. Pár kattintással bárki hozzájuthat az interneten keresztül a pusztító kábítószerekhez, gyakorlatilag korlátlan mennyiségben. Lapunk rövid keresgélés után rá is bukkant egy ilyen profilú webshopra. Az online bolt leírása szerint termékeik nem tartalmaznak "C" listán (tiltó lista) szereplő anyagot, így ezek forgalomba hozatala, vagy más jellegű felhasználása nem minősül sem bűncselekménynek sem szabálysértésnek.

Hozzáteszik azonban, hogy a termékek emberi vagy állati fogyasztása, felhasználása szigorúan tilos, kizárólag technikai/kertészeti célokra használható védőruhában, 18 éven felülieknek. A nem rendeltetésszerű használatból adódó esetleges problémákért természetesen semmilyen felelősséget nem vállalnak. A megrendelt termékeket postai úton szállítják ki a megrendelőknek. Egy futár cég - kívánságra - akár még aznap is eljuttatja azt. Így elkerülhető a díler és a fogyasztó találkozása csökkentve ezzel a lebukás veszélyét.

- Korábban nem lehetett tudni hasonló esetekről, igazgatásom vége felé a postánál inkább az antrax baktériummal fertőzött heroin küldeményektől tartottunk - számolt be lapunknak Szabó Pál a Magyar Posta Zrt. korábbi főigazgatója. Szerinte előfordultak olyan esetek, amikor valaki merő szórakozásból egy borítékban lisztet, vagy púdert adott fel, de ezeket rendre megtalálták. A kábítószer küldemények szűrése viszont nehéz, a több millió csomag közül még a megfelelő technikai eszköz (röntgen) segítségével sem mind lelhető fel. Ezen pedig egy esetleges szabály módosítás sem biztos, hogy segítene - fűzte hozzá.

Hogy mi történik akkor, ha egy gyanús küldeményre bukkannak. A korábbi főigazgató ezzel kapcsolatban elmondta: ilyen esetekben a posta belső, küldeményforgalmi protokoll szabályzata az irányadó. Ebben pontosan meghatározzák, hogy a cég dolgozóinak mit kell tenniük. Általában szakértőket vonnak be, a csomag tartalmát pedig laboratóriumi vizsgálatoknak vetik alá.

Megpróbáltunk utána járni, hogy mi a véleménye a postának arról, hogy - ha képletesen is, de a hazai ,,drogpiac meghatározó szereplőivé váltak". Válaszukban kategorikusan visszautasították az általunk ismertetett "vádat". A Magyar Posta Zrt. küldeménykezelését jogszabályi előírások alapján végzi, mely szerint csak szigorúan meghatározott esetekben győződhetnek meg a csomagok tartalmáról. Ilyen lehet, amikor a csomag sérült és átcsomagolásra van szükség, vagy ha a küldeményt veszélyesnek vélik.

Kritikus helyzetben is csak különösen indokolt esetben, egyértelmű jelzések (kiszóródó fehér por, gyanús hang) bonthatnak meg küldeményeket. Válaszuk szerint a kábítószer elleni küzdelemben több hatósággal és rendvédelmi szervvel is szorosan együttműködnek. A kérdésre, hogy mégis mit tehetnek, ha egy csomagban kábítószert fedeznek fel úgy feleltek: a Magyar Posta Zrt. nem nyomozóhatóság, ezért a hatóságokkal való együttműködésen túl nincs, és nem is lehet további eszközrendszerük." -Népszava



"Ha kevés már az idő, akkor azt javaslom, hogy olyan csomagkézbesítési szolgáltatást rendeljenek, amelyhez nyomkövetés is társul" -folytatja a szóvivő.

Na persze, az a szolgáltatás már pénzbe kerül, így nem biztos, hogy a Kínából rendelt 1000 forintos műanyag vécéülőkénk kifizetődő vásárlás lenne, ha még 10 ezer forinttal megdobja az árát a postaköltség. Mindenesetre felkészültek a karácsonyra. Idén már nem csak 2-3 helyen történik a feldolgozás, hanem annál sokkal több helyen. Lecserélték az autókat sokkal nagyobbakra, és terhelhetőbbre, betanították az alkalmazottakat PDA kezelésre, és még egy új logisztikai részt is beindítottak.

Pár éve a "black fridayt" nem csak a posta szopta be. Az "itthon működő futárcégek mind alábecsülték az online rendeléseket." Mégis valahogy, a Magyar Posta nyilatkozatai a legellentmondásosabb. Valahogy palástolni kellet, hogy januárban még sokan nem kapták meg a csomagjaikat, és a nyugdíjasok még májusban is kaptak "ajándék" erzsébet utalványt, mert decemberben az valamiért visszament a feladónak. Halhattunk olyan csomagkézbesítőről, aki visszaadta a csomagot, mert nem volt hajlandó január végén karácsonyfát kézbesíteni. Az ortodox karácsony is már január 7-én volt. Sehogy nem tud hozzá jópofát vágni. Persze annyit azért el tud mondani, hogy tetszettek volna regisztráltan kérni, drágábban!

Hatalmas propagandát kapott, hogy "Karrier Irodát" indítottak.

"Kísérje figyelemmel állásajánlatainkat, legyünk együtt a jövő postásai!"


Tudjuk, hogy a logisztikából minimum 400-an hiányoznak (Ha nem többen), és majd minden pozícióba keresnek munkavállalót. Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége szerint nem néhány százas, de ezres nagyságrendű is lehet a munkaerő hiány, és a fizetések sem versenyképesek. Utóbbiban speciel ő maguk is sárosak, hisz ők tárgyaltak a munkáltatóval a bérekről. Az, hogy 2017-re sikerült egy 14%-os béremelést kilobbizni, az év tizedes, 0.5-höz képest nem is rossz eredmény. De ha figyelembe vesszük, hogy országosan 20-25%-al emelték a szakmai minimálbért, egy kalap szart nem fog érni a 14%, ami ténylegesen 12,5, de lehet, hogy annyi se lesz belőle. Ez nem eredmény. Úgy látszik nem fogták, hogy a fogyasztói társadalom, fogyasztó nélkül nem működik, és a fogyasztónak bérre is szüksége van a fogyasztásra.

Egy kormánypárti politikus azt mondta, hogy a postára beszivárogtak a Soros emberei és szabotálják a működést. Szerintem pedig a magyar állam bankárai szivárogtak be, akik néhány éve nagy létszám leépítést csináltak, ezzel annyira lerontva a munkakörülményeket, hogy sokan már nem is szívesen vállaltak ott munkát. A létszámhiány oka, maga a létszámhiány, amiről olyan vezetők döntöttek, akik azóta már rég leléptek onnan. A felelősséget pedig meghagyták az utódjaiknak. Érdekes mód, a posta úgy működik, hogy ha bevételről van szó, akkor állami cég, ha kiadásról, akkor magáncég. Talán nem meglepő, hogy ez a cég évtizedek óta csak és kizárólag nyereséges. Ha profitorientált módon gondolkozunk, nyilvánvalóan a legjobb helyzet az, ha 24 óra munkát, 0 forint bérét végeztetünk el. Csak az a helyzet, hogy ezzel elég hamar kicsinálnánk a saját állományunkat, és ez hosszútávon nem biztos, hogy olyan jó befektetés lenne. Ezzel szemben a posta úgy döntött 2 éve, hogy megemeli a szolgáltatásainak az árait, és a dolgozóinak a bérét 0 százaléknál húzza meg. De ezt is csak azokon a területeken, ahol a legnagyobb problémát maga a munkaerőhiány okozza. Ám a "történelminek nevezett bérmegállapodástól" eltérően, most mégis jóval többet kínál egy új belépőknek. Ez derül ki a MN adataiból. Ugyanaz a sztori mint a BKK-nál volt.

Az Ószövetség azt írja, hogy nem annyira örül az Isten, ha olyan embereket lát, akik Black Friday-eken vesznek részt. Kifejezetten haragszik rájuk, de azért annyira nem, hogy el is pusztítsa őket. Okosabb dolog csak úgy nem részt venni benne, vagy felhívni a figyelmet a jelenségre. A karácsony sem magáról az ajándékozásról szól. Ilyen értelemben a postásra sem haragudhatunk, ha idén sem kapjuk meg az ajándékot időben. Ő viszont jogosan haragudhatna, ha kínai műfaszt vagy drogot rendelsz karácsonykor, vagy amikor "rabszolgaként" használják a munkaerő piacon.

A számlát add ide, a fűt meg dobd ki a picsába!


A bejegyzés trackback címe:

https://superapu.blog.hu/api/trackback/id/tr4515404418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Superapu

Friss topikok

  • dr. mesterséges színezék: "Ez csupán arról szól, hogy a következő kétharmadhoz szükség van a szélsőjobb szavazatához is." T... (2019.12.12. 18:01) "Kóser" Lajos zsidózása.
süti beállítások módosítása