Superapu

"Az élet nemi érintkezés útján terjedő fertőzés, amelynél a halálozási arány 100%"

!!!Azonosították a Posta nevével visszaélő csalót!!!

A Magyar Posta közölte, hogy nem kér sem telefonon, sem e-mailben érzékeny személyes adatokat, nem hirdet böngészés közben felugró ablakokban!

A mai napon tömegével érkeztek a zsarolólevelek. 

"Fiókját feltörték, sürgősen változtassa meg a jelszavát!"

rendkivuli-758x379.jpg

Az Információ Biztonsági Osztály a lefolytatott vizsgálat során megállapította, hogy a levelekben nem volt vírus. A POSTAI FELHASZNÁLÓI AZONOSÍTÓK NEM KOMPROMITTÁLÓDTAK, DE EGY SPAM-ROBOTOT AZONOSÍTOTTAK.

Ezeknek a kéretlen üzeneteknek, nyilvánvaló szándéka a zavarkeltés és félelemkeltés. Egy ilyen támadás érte péntek délután a Magyar Posta szerverét. Ez egy adathalász akció volt. Az így megszerzett adatok alapján csoportokat lehet profilozni különböző szempontok szerint. Ügyfeleket és belső dolgozókat. Ezenkívül több fenyegető telefonhívást, sms-t, felugró figyelmeztetést jeleztek. Az oldal a Magyar Posta nevében egy orosz URL-ről jelentkezik. Az ott megjelenő információknak semmi köze a valósághoz, vagy csak úgy van felhasználva a tartalom, hogy megzavarja az olvasót.

Gondoskodj a személyes adataid biztonságáról, és jól gondold meg, hogy milyen olyan információt osztasz meg amit illetéktelenek felhasználhatnak ellened!

És ellenőrizd a megosztott tartalom forrását!

A Biztonsági Osztály 2020. január 9-én, 0:21-kor szokatlan bejelentkezést észlelt, Slough, United Kingdom közelében. A Információ Biztonsági Osztály első számú gyanúsítottjának nevét és képét itt találod.

A bejegyzés trackback címe:

https://superapu.blog.hu/api/trackback/id/tr6415404230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Superapu

Friss topikok

  • dr. mesterséges színezék: "Ez csupán arról szól, hogy a következő kétharmadhoz szükség van a szélsőjobb szavazatához is." T... (2019.12.12. 18:01) "Kóser" Lajos zsidózása.
süti beállítások módosítása