Superapu

"Az élet nemi érintkezés útján terjedő fertőzés, amelynél a halálozási arány 100%"

Feldmár András: Az életművészet az, hogy az ember talál magának olyan környezetet, ahol örömmel tud élni.

feldmar-andras-400x530.jpg

"Az egyik hibát a másik után követed el. Az érdekes kérdés az, hogy miért?

Azért, mert az anyádnak erős az akarata, azért neked be kell adnod a derekadat? Azért neked össze kell törnöd magad, és meg kell mérgezned magad? És elveszíted a szabadságodat?

Hát, az tényleg... Mi ez, bosszú? Nem értem.

Az biztos, hogy te is akaratos vagy, de miért akarsz rosszat magadnak? Soha nem titulálnának paranoid skizofrénnek, ha vigyáztál volna magadra!

És vigyáztál volna arra, hogy kinek mit mondsz. De minthogyha akartad volna, hogy elkapjanak. Valami eldugott vágyad az volt, hogy megszerezd magadnak ezt a címkét, és sikeresen megszerezted.

De hát ha el akarod kerülni, akkor úgy mint a régi alkimisták, csináld amit akarsz, bátran, de kussolj! Miért kell az ellenséggel beszélni arról, ami történik veled? Beszélj róla baráttal! Aki nem ijed meg attól, hogy neked milyen élményeid vannak. Nem értem, hogy miért fontos neked, hogy zárt osztályra kerülj, mikor vége a házasságodnak és szabad vagy? Akkor miért dobod el a szabadságodat? És mész haza anyádhoz, apádhoz? A világ óriási, de te visszamentél az anyaméhbe. Hát most újra meg kell majd születned! Lehet, hogy azért, mert szeretsz megszületni.

Kezelés. Hát téged nem kezelnek. Téged megmérgeznek. Téged orvosságolnak. Az nem kezelés. Te nem vagy beteg. Nem is tartod magad betegnek. Mert úgy beszélsz, hogy neked transzcendens élményeid voltak. De hát azokhoz mész, akik ezt nem veszik komolyan. Akik röhögnek rajtad. És azt mondják, hogy aki azt mondja, "transzcendens élményei vannak", azt kezelni kell.

Tudod, a vakok országában, ha valaki lát, akkor kitapogatják, hogy... Hó-hó! Itt ez az ember lát, akkor a kezelés az, hogy kiszúrják a szemét. És akkor te kérdezed tőlem, hogy de hagyd, hogy neked kiszúrják a szemeidet? Hát micsoda kérdés ez? Meddig szedjél gyógyszereket?

Hát ők azt mondják persze, hogy hát addig, amíg élsz. Mintha cukorbeteg lennél, akkor inzulin kell. És az életed végéig inzulint szedsz be. Hát az lehet, hogy igaz, mert az tényleg az orvostudomány.

De azt, hogy "egyszer skizofrén, örökre skizofrén", hát azt már sokan megkérdőjelezték, és hogyha engem címkéznének ezzel, akkor én komolyan venném és megnézném, hogy ki mit mondott erről. És kinek higgyek? És kinek adjam oda magam? Ha valakinek.

Hát vigyázz magadra!

"A skizofrénia rosszul kezelt pszichózis."

Ja, de hát akkor odáig megyünk, hogy akkor mi a pszichózis? Mert szerintem az sincs. Az is egy reakció, egy megőrjítő környezet hozza ki az emberből, akinek esetleg van tehetsége rá. De hát olyan körülményeket kell keresni, olyan társaságot, ahol nem kell pszichotikusnak lenni. Vagy skizofrénnek.

Ez lenne az igazi művészet. Az életművészet az, hogy az ember talál magának olyan környezetet, ahol örömmel tud élni."

(Feldmár András)

A bejegyzés trackback címe:

https://superapu.blog.hu/api/trackback/id/tr2915405544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Superapu

Friss topikok

  • dr. mesterséges színezék: "Ez csupán arról szól, hogy a következő kétharmadhoz szükség van a szélsőjobb szavazatához is." T... (2019.12.12. 18:01) "Kóser" Lajos zsidózása.
süti beállítások módosítása